7. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen viettoa ja pääsiäisherkkuja




Vielä ajattelin tulla kertomaan teille meidän pääsiäisestä ja laittaa tänne loputkin pääsiäiskuvat, ettei jää kovin pitkälle roikkumaan! :)




Meillä pääsiäinen meni aika nopeasti mukavien touhujen merkeissä ja lähinnä perhetuttujen kanssa! :) Loppuviikosta ennen pääsiäistä saatiin tyttöjen kummitäti meille pariksi päiväksi kyläilemään ja ehdittiinkin touhuta vähän kaikenlaista mukavaa ja ennen kaikkea ulkoilla, vaikka tuolloin sattuikin muutama vähän kylmempää päivää taas väliin!

Perjantaina tuli mun veli ja hänen tyttöystävä tänne ja illalla tulivat mun vanhempien kanssa meille vielä kyläilemään! Perjantaina meillä ei tietenkään ollut jumppaa, mutta Emilia esitteli kyllä jumppa taitojaan senkin edestä ja lopulta tytöt pistivätkin omat esityksen käyntiin, niin ettei kukaan tainnut lopulta välttyä esitysvuoronumeroiltaan! :D




Lauantaina äitini ja tyttöjen kummit lähti meidän mummolaan pohjanmaalle ja me ajeltiin sinne myös päivällä perästä! Ihana oli nähdä pitkästä aikaa taas omaa mummoani ja aina tuo pohjanmaa tuntuu vähän kuin toiselta kodilta, vaikken siellä varsinaisesti olekaan asunut, jos ei nyt syntymän jälkeen paria ensimmäistä kuukautta lasketa! :)




Sunnuntaina ajeltiin illaksi taas kotiin ja maanantai otettiin vielä rennosti omalla porukalla! :)



Pääsiäisherkkuja on tietenkin syöty vähän pitkin pääsiäistä ja ensimmäiset pääsiäsmunat on maisteltu jo hyvissä ajoin jo ennen palmusunnuntaitakin, mutta tämän pääsiäisen paras herkku taisi olla kuitenkin tämä Kinderjuustokakku, jonka Emilian kanssa leivoimme! :)




Siitä muutamat kyselikin instassa jo ohjeita, joten tässäpä vielä oma versioni:

Noin puolitoista pötköä Domino-keksejä
75g voita
1 purkki (200g) Philadelfia tuorejuustoa (maustamaton)
3,3dl kuohukermaa
1 kananmunan keltuainen
½dl sokeria
200g Fazerin sinistä
200g Maraboun valkosuklaata
½dl maitoa
5 liivatelehteä
noin 1rkl kaakaojauhetta
Pinnalla 2 Kindermunaa palasteltuna

Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa dominot ja lisää voisula ja taputtele seos vuoan pohjalle ja laita hetkeksi jäähtymään jääkaappiin!

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi pehmenemään. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi omassa astiassa! Sekoita tuorejuusto, kananmunan keltuainen ja sokeri toisessa astiassa ja lisää valkosuklaa koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää kermavaahto.

Kuumenna maito kattilassa pienellä lämmöllä ja sulata joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Annan hetki jäähtyä ja lisää se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaaseokseen. Kaada reilu puolet seoksesta irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi taas jääkaappiin toisen kerroksen valmistuksen ajaksi.

Sulata maitosuklaa ja lisää se loppuseokseen sekaan huolellisesti sekoittaen. Halutessaan voi lisätä ripauksen kaakaojauhetta väriä tuomaan. Kaada sitten toinen kerros valkosuklaakerroksen päälle vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Laita sitten kakku vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin hyytymään ja lisää ennen tarjoilua kaksi kindermunaa päälle palasteltuna!



Tämä oli kyllä sen verran hyvä herkku, että tätä varmasti leivotaan vielä toisenkin kerran ja pääsiäisen jälkeenkin! Juustokakkujen ystävänä tätä täytyi heti kokeilla, mutta toinen olisikin sitte se perus kinderpiirakka, johon kaipailen vielä hyvää ohjetta! Joten jos jollain on siihen hyvää vinkkiä niin laittakaahan tulemaan! :)

Nyt tuli vähän tällainen kilometri postaus, mutta ajattelin tuon ohjeenkin tähän samaan laittaa, kun sitä on kyselty! :)

1 kommentti:

  1. Ihanalta kuulostaa teidän pääsiäinen ja niin herkullisen kuuloinen ohje, että pitää ottaa resepti talteen :)

    VastaaPoista